Informácie o výstavbe na stránkach mesta

Dnes prinášam menšiu štatistiku o type informácii zverejňovaných na webových stránkach mesta Michalovce pod záložkou stavebného úradu (v minulosti elektronická informačná tabuľa) v rokoch 2011-2015. Pretože je síce pekné že nás stavebný úrad informuje o tom kto si bude meniť v bytovke jadro, prípadne kde sa zateplí ďalšia bytovka, no nejako zabúda na podstatnejšie stavby.
Napríklad stavebné konanie o prístavbe Tuzexu a pekárne Ilas sa na týchto stránkach nenachádza, pritom obe stavby stoja na pozemkoch ktoré sú majetkom mesta! A ak im tam napíšete mail tak stavebný úrad Vám neodpíše vôbec. A "referát komunikácie, propagácie a kultúry" Vám odpíše že pre informácie treba poslať oficiálnu žiadosť. Mail je očividne podradná forma komunikácie.
A to sú Michalovce podľa Transparency International desiatym najtransparentnejším mestom na slovensku. Ale práve v oblasti "X. Územné plánovanie a stavebný úrad" poklesli z 80% v roku 2010 a 2012 len na 67% v roku 2014. Takže je čo zlepšovať.
Zaujímavé je že na stránkach zabudli zverejniť informácie i o takých politicky spropagovaných stavbách ako sú dostavba tržnice a výstavba nemocnice novej generácie. :-)



     

Komentáre