Zmeny v Michalovskej MHD

interier autobusu Michalovskej MHD
Staré sedačky pre cestujúcich, ale nová telka na reklamy
Michalovskú MHD čakajú výrazne zmeny. Ja som sa vydal do terénu aby som to overil a môžem ťa uistiť že autobusy budú rovnaké šroty. Ale po novom v nich budeš môcť pozerať televíziu. Teda reklamy neprerušované otravným filmom. Dopravca tým chce znížiť stratovosť ktorá je pri MHD bežná.


Vrámci šetrenia plánujú zrušiť i niektoré spoje. Prehľad všetkých plánovaných zmien v spojoch si môžeš prezrieť napríklad tu. I keď to že "zrušia spoj číslo 97 na linke 4 a zmenia trasu spoju 46 na linke 1" ti zrejme, tak ako mne, nič nepovie.
 Michalovský plánovači zrejme ešte nepochopili že trasovanie a spoje MHD musia byť prehľadné, jednoduché a ľahko zapamätateľné pre cestujúcich.
nápis v autobuse Michalovskej MHD
Dobrá rada nad zlato :-D
 Ďalším "zjednodušením" pre cestujúcich je umožnenie prestupov medzi jednotlivými autobusmi. Ale len pre cestujúcich s čipovou kartou a za poplatok 1 cent. Návštevníci mesta majú smolu a musia si kúpiť nový lístok. Veď na turistoch sa zarába najlepšie a čo je najdôležitejšie nevolia :-D

Ja si myslím že pre Michalovce by stačili 4 autobusy ktoré sa zhruba každú hodinu stretnú niekde pri Družbe, aby mohli cestujúci prestúpiť (zadarmo a všetci), a potom sa každý rozbehne po svojej trase, ktorá bude zakaždým rovnaká a vopred známa.
Aký je tvoj názor na dopravu v Michalovciach môžeš napísať v komentároch ;-)


     

Komentáre