Zmeny a doplnky ÚP č.6

O pripravovaných zmenách územného plánu som už informoval pred rokom. Teraz si môžte pozrieť ako to bude presne vyzerať, zakreslené autorizovanou architektkou Mariannou Boškovou.
Verejné prerokovanie týchto zmien bude 28. júna 2016 o 10:00 hod. v Malej zasadačke MsKS. Vyjadriť k plánovaným zmenám sa môžte do 15. júla.

1. Biela hora

Medzi najkontroverznejšie body patrí samozrejme premena lesoparku Biela hora na stavebné pozemky.
150 nových stavebných pozemkov by mohlo výrazne znížiť ceny nehnuteľností v Michalovciach, ale aj kvalitu života v nich.

2. Stráňany

Na Stráňanoch sa zo záhradkárskej osady stanú stavebné pozemky. Ale to nieje jediné čo túto časť mesta čaká. Spoločnosť Svet zdravia, a.s. patriaca pod Pentu, požiadala o zmenu územného plánu č.7. Rozsiahle pozemky by mali slúžiť pre "individuálnu a rezidenčnú bytovú výstavbu vrátane stavieb občianskej vybavenosti."

3. Vrbovec

I keď vo Vrbovci je dostatok plôch pre výstavbu rodinných domov, touto zmenou by mali pribudnúť ďalšie, na úkor poľnohospodárskej pôdy. Zaujímavá je východná časť kde výstavba rodinných domov koliduje s plánovaným diaľničným privádzačom. Takže posunuli trasu privádzača, veď je to jednoduchšie ako postaviť dom inde.

4. Angimlyn

Podobne sa cesta presúvala aj pri Angimlyne, v tomto prípade o zmenu požiadalo samotné mesto a dôvodom je plánovaná výstavba bytových domov.

5. Michalovce - Západ

Mesto z vlastnej iniciatívy zmenilo i vlastné pozemky 06/23 zo zelene na občiansku vybavenosť, pribudol kruháč pred Kauflandom, a cesta medzi Humenskou a Priemyselnou ulicou.

7. Michalovce - Juh

O ďalšiu zmenu požiadala Prešovská spoločnosť Pehaes, ktorá prestavuje bývalú slobodáreň Zekonu na jedno a dvoj-izbové byty.

6. Topoľany

V Topoľanoch vzniknú nové pozemky pre rodinné domy, a pri Humenskej ceste obchodno-prevádzkové objekty a dopravné stavby.

8. Žabany

V Žabanoch čoby poľnohospodárskej usadlosti vzniknú nové pasienky.
 

     

Komentáre