Z diskusie s volenými predstaviteľmi mesta - obvod V. Stráňany


Zopár poznámok k stavbám v Michalovciach z diskusie občanov s volenými predstaviteľmi mesta - volebný obvod V. Stráňany dňa 22. marca 2017


Chodníky a Sídlisko SNP

Primátor sa pochválil zámerom postaviť novy chodník na novy cintorín na Bielej Hore, kde už sa pochováva. Ten by mal byť napravo od Partizanskej, pretože ten existujúci naľavo je na súkromnom pozemku.
Na to reagovala obyvateľka sídliska SNP: "Chodník na novy cintorín je fajn ale tam ľudia nežiju!" Poukázala na chýbajúce pešie spojenie sídliska SNP s centrom mesta.
Na tomto sídlisku toho samozrejme chýba viac. Najviac sa rozčuľoval nový obyvateľ bloku A6 na Astrovej ulici, že si kúpil byt na stavenisku kde nič nieje. Jeho blbosť. Týmto chcem varovať ostatných ľudí: nenaleťte na žiadne Goldparky a nikdy si nekupujte byt na sídlisku SNP v zadnej časti!
Ako ozrejmili ľudia zo stavebného úradu SNP sa začalo budovať ešte za bývalého režimu a pozemky sú dodnes nevysporiadané! Mesto vlastní v prednej časti asi 3/4 pozemkov a v zadnej len 1/3. Z tohto dôvodu tam mesto nemôže riešiť parkoviská a detské ihriská a jeho rekonštrukcia (dostavba) sa odkladá na neurčito (nikdy).

Križovatka pri Stráňanskom moste

Viacero podnetov od občanov zaznelo ohľadom križovatky Holleho-Stráňanský most, najme v súvislosti s peším prechodom do centra. O tom že mesto to doteraz nevnímalo ako problém svedči i fakt že primátor mal problém pochopiť o ktoré kolízne miesta sa jedná. Nakoniec to uzavrel s tým že na základe štúdie dopravného inžiniera pripravujú na toto miesto projekt svetelnej križovatky. Zrejme už nechcú byť mestom kruháčov. :-(

Nájomne byty

Mesto už nevlastní žiadne pozemky na výstavbu nájomných bytov. Avšak primátor naznačil že v spolupráci zo súkromníkom sa nejaké byty chystajú. Pravdepodobne mal na mysli rekonštrukciu bývalej ubytovne Zekonu, ktorú mesto predalo za 11tisíc €. Tento typ biznisu si už vyskúšali na sídlisku Juh.

Škôlka Borovicová

Bývala škôlka na Borovicovej, mala byť prestavaná na denný stacionár pre dôchodcov už v roku 2013. Tento bol nakoniec umiestnený na Hollého ulici v prístavbe. Mesto pre objekt na Borovicovej momentálne nemá využitie. Preto muselo vrátiť aj účelove peniaze z eurofondov na započatú rekonštrukciu. Neviem síce akú dispozíciu má objekt ale lokalita priam nabáda spraviť tam nájomné byty.

Nechajte to tak ako to je, lepšie to nespravíte.

Najviac pobavila žiadosť obyvateľky zachovať staré zástavky na ulici Nad Laborcom. Pretože s týmy novými vietor lomcuje, sklo sa rozbíja celkovo nestoja za nič. Teda oficiálne stoja 4088,50 € za kus.

     

Komentáre

Zverejnenie komentára

Ďakujem za váš komentár :-)