V Michalovciach bude metro !

Stanica metra na Kostolnom námestí v meste Michalovce

Mesto Michalovce bude mať metro pravdepodobne skôr ako Bratislava. Mesto v súčastnosti schvaľuje "Plán rozvoja mesta Michalovce na roky 2016-2020". Tento dokument si dáva za úlohu riešiť i nevyhovujúcu MHD v meste. Ako najvýhodnejší variant sa javí výstavba metra, ktorá odľahčí automobilovej doprave na povrchu.
 Prvá linka Michalovského metra by mala viesť od "Železničnej stanice" cez stanice "Námestie Slobody", "Kostolné námestie" a končiť by mala pri "Psychiatrickej nemocnici".
To že výstavba metra v Michalovciach je na spadnutie dokladá i nedávno realizovaná súťaž na rekonštrukciu Kostolného námestia. Projektanti o plánoch metského úradu očividne vedeli a tak navrhli podivnú stavbu na konci námestia ktorá bude slúžiť ako vstup do metra.
(c) Matúš Mudrák

Do budúcnosti je plánovaná i linka B z Topoľan do Vrbovca. Vlaky tejto linky budú zastavovať v staniciach "Štadión" a prestupnej stanici na linku A "Námestie Slobody".
Pôvodne sa plánovalo že by pokračovala do "Nákupnej zóny pri Tescu" ale keďže osud Tesca je neistý, bude výhodnejšie trasovať ju cez rozkvitajúcu štvrť "Angimlyn".
V tejto časti vznikne i parkovisko typu "Park and Ride", kde ľudia pohodlne odložia svoje auto. Pretože je nevyhnutné znižovať ekologický nevhodnú individuálnu automobilovú dopravu v meste Michalovce.

Stanica metra na Kostolnom námestí v meste Michalovce

 Doporučujem skontrolovať dátum vydania článku, pre prípad že ho čítaš v iný deň ako prvý apríl. ;-)

Súvisiace články: Kostolné námestie   Námestie Slobody
     

Komentáre

  1. Přiznávám, že jsem se nechal téměř nachytat, byť jsem článek četl s jistou dávkou skepticismu :) Rozhodně by to byl zajímavý počint a rarita, kdyby se takové metro podařilo skutečně realizovat :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zemplin shopping centre - Angimlyn, popod segregacny mur.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Metro v Michalovciach,, už dávno nieje je rok 2024 a nic!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. V Michalovciach len RETRO =D . Hlavne naše staré žlté čmudiace MHD "Michalovské Hrdzavé Dymovnice"

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za váš komentár :-)