Súťaž na Kostolné námestie odtajnená

Sú to zhruba dva roky čo prebehla anonymná súťaž na Ideovú štúdiu prestavby Kostolného námestia, ku ktorej spravilo mesto neanonymnú anketu. Keďže anketa je už ukončená môžme si predstaviť autorov jednotlivých návrhov a výsledky ankety.

Za návrhom "A" stojí nemecká architektonická kancelária "Heni Architekten Stuttgart", zastúpená Petrom Kohlhammerom.





Návrh "B" vypracovala domáca - Michalovská kancelária "JEGON s. r. o. Michalovce"

Môj názor k týmto návrhom som už zverejnil na tomto blogu ešte pred odtajnením ich autorov.




 Čo sa týka výsledkov hlasovania obyvateľov mesta. Podľa vyjadrenia vedúcej referátu komunikácie, propagácie a kultúry mestského úradu Michalovce, Ing. Ivety Palečkovej "na základe uskutočnenej ankety, nebolo možné jednoznačne určiť, ktoré riešenie je z pohľadu občanov prijateľnejšie". Ľudia "preferovali skôr kombináciu prvkov z jednotlivých projektov a tiež doplnky projektov podľa vlastných predstáv a požiadaviek."
 "Mestský úrad v Michalovciach, zhromaždil názory občanov k predloženým dvom návrhom a postúpi ich projektantovi pre vypracovanie konečného riešenia. Akou formou bude tento projektant vyberaný zatiaľ nie je rozhodnuté."

Samotnej realizácie sa však tak skoro nedočkáme, pretože mesto sa usiluje získať externé finančné prostriedky na začatie prác finančne náročného archeologického prieskumu. S tým by sa malo začať už v tomto roku. Až potom sa rozhodne o konečnej podobe Kostolného námestia v Michalovciach.
Medzi tým môže námestie slúžiť ako parkovisko, kde však zmiznú všetky tie autá až sa z toho stane pešia zóna nik netuší. :-)

     

Komentáre