Rekonštrukcia a dostavba sídlisk


nové garáže sídlisko SNP Michalovce
intímna ulička na sídlisku SNP
Na slovensku býva v bytoch na sídliskach cez 80% obyvateľov. Preto je potreba ich dostavovať a udržiavať aby z nich ľudia nezdrhli a nestali sa z nich ghetá pre chudobných.
Súčasný primátor a poslanci sa chvália rekonštrukciami sídlisk. škoda že sa jedná doslova o Re-konštrukcie to znamená opravu do podoby ako boli pred 30-rokmi. Je to v podstate doháňanie zanedbanej údržby, no chýba tomu akýkoľvek koncept a nová myšlienka.
Existuje však i spôsob ako by mesto mohlo vylepšovať bývanie na sídliskách bez toho aby to stálo čo i len cent.


nová bytovka na sídlisku Juh v Michalovciach
ktorá z nich je novostavba?
A to tlačiť na kvalitu stavieb ktoré tam budujú súkromný investori.
   V Michalovciach je síce moderné stavať novostavby s designom ala roky 70té ktoré zapadnú do prostredia, no keby som si ja kupoval byt v novostavbe chcel by som aby bolo vidno že je to postavené po roku 2000 :-D

Ďalším problémom je že súkromný investori na sídliskách budujú najmä garáže. Na sídlisku "Západ" síce plánovanú výstavbu garáži pozastavili, no po zrušení parkoviska bude nevyhnutné vybudovať nové.
Čo ma však zaujalo je že už v samotnom projekte bolo že budú vystavané vo vzdialenosti 1m od už stojacích. Neviem či na to existuje nejaká norma, ale mne to príde ako plytvanie plochy. A ešte s toho vznikajú také divné uličky, vhodné akurát tak na hromadenie bordelu.

polyfunkia, parkoviská a garáže na sídlisku Západ v Michalovciach
Plánovaná výstavba na sídlisku Západ
Podobná situácia je pri novo postavených garážach na sídlisku SNP.
Okrem toho plánuje ten istý investor vedľa postaviť bytovku zo štyrmi vchodmi. Som zvedavý ako chce predávať byty keď z jednej strany je hlučné technické vybavenie zimného štadiónu a z druhej nie veľmi lákavé prostredie ním postavených garáži.
nové garáže a plánovaná bytovka na sídlisku SNP, Michalovce
nové garáže a plánovaná bytovka na sídlisku SNP
 Myslím že nič z toho sa nezmení pokiaľ nebudú ľudia tlačiť na mesto že chcú bývať v kvalitnom prostredí, a od developerov budú kupovať len kvalitné nehnuteľnosti.



     

Komentáre

  1. Stalo by to za námahu pán Mudrák, spraviť pokračovanie. Teraz až z toho je bordel na SNP.
    Osobne som upozornil mesto ešte v 2010, že zo sídliska SNP nie je súvislý chodník pre peších do centra mesta a deti idúc peso do školy sú nútené kráčať časť trasy po ceste pre motorové vozidla. V 2019 dostavali chodník medzi cestami Severná a Športová a to je jediný chodník vedúci zo sídliska SNP niekam preč a nie do centra mesta.
    Prevažná časť peši idúcich obyvateľov SNP sídliska chodieva popri zimnom štadióne cez lávku a OC-Zemplín a to znova po ceste pre motorové vozidla. Aj je hokejový zápas, peso prejsť je ozaj o zdravie, pre parkujúce auta po okraji úzkej cesty.
    Ďalší BLATISTY CHODNIK vedie priamo k benzínovej CSPH Oktán. Aby bolo viac blata, investor 24h ručnej umyváky aut prekopal trasu kde pokládol odpadové potrubie, no nezarovnal a nezačistil terén už niekoľko rokov a z časti sídliska SNP sa stalo hradisko s ochranným valom.
    Potešila by obyvateľov SNP sídliska vaša angažovanosť v danej problematike pán Mudrák a tak zlepšiť život v meste Michalovce.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za váš komentár :-)